Które autko byście kupili?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • michu1978
    Classic
    • 2008
    • 36

Czekam do marca i dam znać gdzie robiłem i jaki koszt. Także masz 2.8 V6?

2 000 jak na ASO to niewiele
    - koszt ori części to ok 800 zł, maksymalnie do 1000 z pompą wody z tego co wiem więc drugie 1000 za robociznę to wg mnie nie jest aż tak tanio
    0
    Alfa GT
    0%
    0
    Audi TT
    0%
    0
    Mazda RX8
    0%
    0
    Toyota CELICA
    0%
    0
  • Kejup
    Rider
    S_OCP Member
    • 2007
    • 533

Witam! Będe zmieniał moją Octavię na coś innego i mam takie pytanie do Was co wybralibyście z tych aut:

Ogłoszenia to tylko przykłady aut które mnie interesują.Nie ukrywam, że moim faworytem jest Alfa GT (wygląd i diesel pod maską) ale chciałbym poznać Wasze opinie!

Pozdrawiam!!!
    Skoda Octavia II RS 2.0 Tdi BLACK MAGIC.
    Pozdrawiam Wszystkich klubowiczów!!!

Komentarz

• misiekwaw
      RS
      S_OCP Member
      • 2004
      • 7715
      • Ford

Hmmmmm, po kolei :bajer

Alfa...- na autokacik.pl przeszczęśliwy właściciel Alfy GT opisywał kolejne lata które spędzała w serwisie, polecam k
      TT - poprzednie TT to kupa, która na dodatek wygląda dość słabo :roll: aktualne jest dużo fajniejsze
      RX8 - wyglada (moim zdaniem) super i podobno świetnie się prowadzi. Niestety nawet mocniejsza wersja niespecjalnie chce szybko jeździć a do tego pochłania potworne ilości paliwa - mocniejsza wersja (ta do której dałeś linka) przebija STI i 20l/100 to dla niej żadne wyzwanie, do tego silnik żłopie potworne ilości oleju i producent zaleca kontrolę stanu przy każdym tankowaniu. AFAIR 1l/1000 to żadne wyzwanie :lol: :szeroki_usmiech
      Celica If U wanna look fast buy Celica :szeroki_usmiech

Jeżeli zależy Ci na wyglądzie i na niskim spalaniu (niekoniecznie równoznaczne z ekonomią) to z tej czwórki zostaje Ci tylko Alfa... zastanów się tylko dobrze czy lubisz jeździć czy chcesz mieć ozdobe garażu/warsztatu 8)

Dodaj w ankiecie opcję "żadne z powyższych" k
      Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
      http://www.disi-tune.pl
      Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
      Był WRX
      Była Octa

Komentarz

• Big
        RS
        S_OCP Member
        • 2007
        • 6389

Ja zdecydowanie wybrałbym Mazdę.
        Czarny Elegance

Komentarz

• Kejup
          Rider
          S_OCP Member
          • 2007
          • 533

Mazda też bardzo mi się podoba ale boje się tego silnika, gdyby tam był zwykły motor a nie ten wynalazek Vankla to nie miałbym żadnego dylematu. Jeśli chodzi o TT to też bardziej podoba mi się ten nowy model ale na niego już nie będzie kasy. Do alfy przekonuje wygląd,cena zakupu i diesel z którego po zakupie na 150% wyciągnąłbym 180KM, troszkę martwi awaryjność

Osobiście miałem kupować SUPERB-a I ale żonka przekonała mnie na coś z powyższych samochodów coś na zasadzie "kupmy auto sercem a nie rozumem"!

Komentarz

• Bartolomeo
            Rider
            • 2010
            • 267

Nie wiem jaki dokładnie jest pułap cenowy, ale ja jakbym miał trochę kaski i nie stać by mnie było na BMW M3 to kupiłbym Nissana 350Z http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C13420565

A z tych co podałeś to Alfa byłaby moim faworytem, jedni mówią, że się psuje, a drudzy że to stereotyp.

Usługi tokarskie, frezarskie
            Zabezpieczenia na zbiorniki paliwa do samochodów ciężarowych.

Komentarz

• Kejup
              Rider
              S_OCP Member
              • 2007
              • 533

Zamieszczone przez Bartolomeo
              Nie wiem jaki dokładnie jest pułap cenowy, ale ja jakbym miał trochę kaski i nie stać by mnie było na BMW M3 to kupiłbym Nissana 350Z http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C13420565
              No też ładny! Chciałem zmieścić się w 40tyś ale parę złotych można by dołożyć.

P.S.
              Szkoda, że SKODA nie wypuściła tego autka bo już bym je miał :diabelski_usmiech
              Załączone pliki

Komentarz

• Deo
                RS
                • 2009
                • 1729
                • Volkswagen
                • CRMB 2.0 TDI 150 KM

Kejup, pogratulować żony
                Z modeli prezentowanych w ankiecie bez wahania wybrałbym RX8, ale gdyby w ankiecie pojawila się Mazda 6 MPS lub Nissan 350Z to już bm się bardziej zastanawiał.
                Pozdrawiam,
                Grzesiek

Była: O2@MY07@BXE / O2FL@MY10@BXE
                Jest: O3@MY13@CHPA / B7@MY12@CFFB

Bartek "Dedon" 05.06.1988 - 07.08.2011[*]

Komentarz

• szkoda
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2005
                  • 22543

wybrałeś same babskie samochody
                  ale jak już to Alfa, oczywiście nie jest to wybór zdroworozsadkowy
                  oczywiście powinna być czerwona
                  saport techniczny baj DGW
                  była BKD+DSG '05 120kkm
                  była BXE '08 190kkm
                  no i nie ma :-)

Komentarz

• Kejup
                    Rider
                    S_OCP Member
                    • 2007
                    • 533

Zamieszczone przez Deo
                    Kejup, pogratulować żony
                    Dziękuję

Zamieszczone przez szkoda
                    wybrałeś same babskie samochody
                    Żona wybierała 8)

Dobrze będe się w nich prezentował ops:

[ Dodano: Czw 22 Lip, 10 11:08 ]
                    Zamieszczone przez szkoda
                    ale jak już to Alfa, oczywiście nie jest to wybór zdroworozsadkowy
                    oczywiście powinna być czerwona
                    szkoda nie ukrywam, że to mój faworyt czyt.: żony.

Kumpel ma 147 z 2003roku i jak na razie robił tylko wachacze górne w zawiasie z przodu a ta GT to ponoć to samo co 147 i 156. Znam opinie na temat Alfy ale z drugiej strony ponoć VW i Audi to takie dobre auta a mój kuzyn który jest kierownikiem serwisu tych marek mówi, że sypią się na potęge. Ponoć nie ma już bezawaryjnych samochodów jak kiedyś?

Komentarz

• b707
                      L&K
                      S_OCP Member
                      • 2006
                      • 1272

Z alfa jest jak z kobietą... trzeba o nią dbać:P
                      Na alfy narzekają ludzie pokroju tych co wsiadają do auta z TDI, pałują silnik na zimnym a potem dziwją się żę im turbina się wysrała.

1.9JTD to dość trwały silnik i jak jest zadbany to długo pojeździ. Sam samochód w naprawach drogi nie jest po wiele podzespołów dzielonych jest z Fiatem. Nawet jak juz coś padnie to często sa to śmieszne koszt.

Gorzej sprawa wygląda z silnikami TS bo tam juz dochodzi do głosu wariator:P

No i jest jeszcze piekny 3.2 V6

pzdr
                      Adam

Komentarz

• vince123
                        Elegance
                        • 2009
                        • 923

mazda oraz alfa maja ladny srodek (sucza czerwien ... :wink: )
                        ale najbardziej podoba mi sie celica -za caloksztalt...
                        sprzedam do OI :

szyby cala lewa strona
                        nadkole nowe LP
                        kontakt PW

Komentarz

• Kejup
                          Rider
                          S_OCP Member
                          • 2007
                          • 533

b707 właśnie ten silnik do mnie przemawia

Po prostu lubię turbo diesle!

Komentarz

• kbjanek
                            Rider
                            • 2009
                            • 381

b707,
                            alfe bierz, moj wspolnik ma 3 alfy w rodzinie od 2004 roku i nie zauwazylem zeby auta staly w serwisie.
                            wystrzegaj sie gejowozow TT

Komentarz

• Purchawa
                              Admin
                              S_OCP Member
                              • 2004
                              • 8007

Zamieszczone przez Kejup
                              Żona wybierała 8)
                              Zona za nie placi? :lol: Jak tak, to niech sobie ktorys kupi i nimi jezdzi. :P
                              Zamieszczone przez Kejup
                              Dobrze będe się w nich prezentował
                              Bardzo dobrze! Jak srednio majetny pedal. :lol: Nie obrazajac pedalow.

Z tej czworki zdecydowanie RX8, ale to tak samo jak reszta malo rozsadny wybor.

Dobrze, ze mojej blizej do meskich aut. :szeroki_usmiech
                              "...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
                              Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"

STOP ECO-TERRORISM!

Komentarz

• Kejup
                                Rider
                                S_OCP Member
                                • 2007
                                • 533

Zamieszczone przez kbjanek
                                b707,
                                alfe bierz, moj wspolnik ma 3 alfy w rodzinie od 2004 roku i nie zauwazylem zeby auta staly w serwisie.
                                wystrzegaj sie gejowozow TT
                                Właśnie takich odpowiedzi potrzebuję aby utwierdzić się w swoim przekonaniu co do Alfy

Dzięki!

Komentarz

• misiekwaw
                                  RS
                                  S_OCP Member
                                  • 2004
                                  • 7715
                                  • Ford

Proszę:

>> Daruj sobie GT. To taki mutant zrobiony na szybko bez przemyślenia !
                                  >> Jak już to 156.

> Napisz dokładnie o co Ci chodzi z GT? Twoja się psuje z tego co kiedyś czytałem, ale
                                  > konkretnie co w niej siada... nie pisz w odpowiedzi, że wszystko.. tylko wymień jeżeli
                                  > możesz

1. Lampa cofania i przeciwmgielna były od angielskiej wersji => wymieniono
                                  2. Pęknięty zatrzask tylniej półki => wymieniono
                                  3. Brak zaślepki AIR BAG na tylnym słupki => zamontowano
                                  4. Trzeszczenie pedału sprzęgła => nasmarowano (nie pomogło)
                                  5. Zacinanie się pedału gazu w pozycji ON ! => naprawiono 1 Tydzień w ASO
                                  6. Trzeszczenie podczas wciskania pedału sprzęgła => WYMIANA SPRZĘGŁA wada fabryczna od nowości .
                                  7. Woda w kierunkowskazie bocznym => wymiana
                                  8. Brak możliwości wyregulowania tylnej klapy . Źle wklejona tylnia szyba => naprawiono
                                  9. Przednia szyba zapylona farbą wyglądała ja zaparowana => wypolerowano
                                  10. Regulacja przedniej maski i drzwi , były źle ustawione
                                  11. Stuki podczas włączania 1 biegu =>usunięto 3 tygodnie w ASO !!!!
                                  12. Dyfuzor tylniego nawiewu rozpadł się => wymiana
                                  13. Osłona tunelu odstająca => wymiana spinki
                                  14. Uszkodzona popielniczka (nie pale) => wymiana
                                  15. Szumy podczas jazdy dochodzące z lewych drzwi => regulacja drzwi nie pomogła ! 2 dni w ASO
                                  16. Lakierowanie tylniego zderzaka (wady lakiernicze)
                                  17. Montaż lotki na tylniej klapie.
                                  18. Regulacja drzwi szumy podczas jazdy = nie usunięto 5 dni w ASO
                                  19. Regulacja tylnej klapy stuki i trzeszczenie => pomogło na chwile
                                  20. Regulacja drzwi szumy => nadal są
                                  21. Brak mocy , pęknięta opaska rury powietrza => wymieniono
                                  22. Regulacja drzwi szumy nadal nic 1 dzień w ASO
                                  23. Zacięcia pedału gazu w pozycji ON!!! => smarowanie pomogło
                                  24. Komunikat o braku ciśnienia oleju w silniku (błąd bezpodstawny anomalia)
                                  25. Regulacja drzwi szumy podczas jazdy = nie usunięto
                                  26. Duże zadymienie z rury wydechowej => nie stwierdzono
                                  27. Opóźnienie w gaśnięciu silnika (wrażenie samozapłonu) => nie stwierdzono nieprawidłowości. 1 dzień w ASO
                                  28. Wycie przy kręceniu kierownicą , zaniki działania wspomagania (było to od nowości!!!!) => wymiana pompy wspomagania . 1 dzień w ASO
                                  29. Nieprawidłowa praca klimatyzacji => wymiana centralki klimatronika
                                  30. Wyciek oleju miedzy skrzynią i silnikiem => usunięto
                                  31. Ślizganie się sprzęgła => wymiana (drugie sprzęgło)
                                  32. Trzaski przy podszybiu => regulacja podszybia pomogło
                                  33. Regulacja drzwi szumy podczas jazdy = nie usunięto 7 dni w ASO
                                  34. Drgania kierownicy .=> usunięto
                                  35. Wibracje całego samochodu => usunięto wymiana półosi
                                  36. Ściąganie w lewo => czasowo usunięto wróciło
                                  37. Stuki podczas zmiany biegów => nie usunięto
                                  38. Trzeszczący wahacz przedni-brak części 06-2006r
                                  39. 08-2006r.wymiana wahacza przedniego tego z 06-2006r.
                                  40. wymiana rolki napinacza paska napędu alternatora.
                                  41. Duże dymienie - podobno w normie .
                                  42. Spadek mocy - wymiana czujnika ciśnienia TURBO doładowania – nie pomogło
                                  43. Wymiana stabilizatora przedniego 35000km
                                  44. Wibracje wróciły na 99% pada sprzęgło/koło dwu-masowe
                                  45. Centrala klimatyzacji dwustrefowej nie działa prawidłowo
                                  46. akumulator na wykończeniu po 2 latach
                                  47. korozja na przednim błotniku
                                  48. Awaria silnika spadek mocy przy 3000 obr. (na 90% padła turbina) naprawa turbiny nie pomogła nadal samochód w ASO.
                                  02-2007 Wymiana turbiny na nową (gwarancja).
                                  49. 06-2007 Nowa turbina powiedziała papa i znowu wymiana !
                                  50. 40 000km Amortyzatory na wykończeniu. Linki ręcznego do wymiany . Dźwignia zmiany biegów się zaciera , pękł spaw w fotelu kierowcy.
                                  51. Wymiana rolki napędu paska alternatora. 41 000km
                                  52. 44 000 km Alternator – piski podczas pracy słabe napięcie ładowania.
                                  53. Wibracje podczas ruszania coraz większe. Sprzęgło na wykończeniu po przebiegu 25000km.
                                  54. Wymiana akumulatora.
                                  55. Do wymiany dolne wahacze przednie.

Stan na 01-2008
                                  Nadal nie naprawione :

Sprzęgło,
                                  Amortyzatory,
                                  Klimatyzacja/centralka,
                                  Ładowanie/Alternator,
                                  Dźwigania zmiany biegów,
                                  Linki ręcznego,
                                  Wahacze,
                                  Szumy podczas jazdy (już nawet nie próbuje usuwać)

To jest dobre: http://autokacik.pl/showthreaded.php...81866464&page=

Byłem zmuszony po awarii mojej GT w dniu wyjazdu pojechać MiTo w góry na sylwestra.
                                  Nie mogę znaleźć sprawozdań rocznych właściciela tej GT ale poprosiłem go żeby mi pomógł, jak je dostanę to wrzucę :zlosnik: Polecam, piękne auto :lol: k
                                  Był WRX
                                  Była Octa

Komentarz

• Morgoth
                                    L&K
                                    • 2010
                                    • 1116

Zamieszczone przez MisiekWAW
                                    Alfa...- na autokacik.pl przeszczęśliwy właściciel Alfy GT opisywał kolejne lata które spędzała w serwisie, polecam k
                                    Kumpel z pracy ma taką Alfę w benzynie i nic się nie dzieje. W rodzinie od ładnych kilku lat, wcześniej jeździł jego ojciec, kupiony nowy w salonie. Jak się trafi.

Audi - kwestia gustu, mnie się nie podoba. Dla starszych panów i gejów

Mazda BARDZO droga w utrzymaniu i mało serwisów się tego tyka.

Celica - mam sentyment do Toyek, ale ten model nie był najładniejszy. Silnik rewelacyjny, bez turbo.
                                    Morgoth

Rozsądni ludzie dostosowują się do świata, nierozsądni nieugięcie starają się dostosować świat do siebie.
                                    G.B.Show

Komentarz

• arturo_o
                                      Ambiente
                                      • 2010
                                      • 170

Osobiście jestem za Toyota. Odradzam mazde drogi serwis trudnosc w dostepnosci do czesci. Alfa styl i wogóle ale trudno pozniej to bedzie sprzedac bo popytu nie ma na ta marke.

Komentarz

• b707
                                        L&K
                                        S_OCP Member
                                        • 2006
                                        • 1272

MisiekWAW. Niezadowolony krzyczy naj łośniej. Na inne auta tez łatwo takie rodzynki znaleźć... czy to na Golfa VI z 1.4TSI czy to na Passata... Czy na Skode czy nawet było pare numerów z Merceami i BMW... a nawet na Mazde:P
                                        Znamludzi którzy borykają sie z problemami w Yeti 1.2TSI.

Znajomy miał jedną Alfe... potem drugą... trzecią. I nie narzekał. a przerobił auta od 146 poprzez 156 i 147 z 1.6TS, 3.2 V6 czy 1.9JTD. Znam wiele osón jeżdzacych AR i sa zadowoleni.
                                        Zresztą polecam:

pzdr
                                        Adam

Komentarz

• misiekwaw
                                          RS
                                          S_OCP Member
                                          • 2004
                                          • 7715
                                          • Ford

Trudno żeby siedział cicho albo jak większośc fanatyków twierdził że to super auto :lol:

Znalazłem podsumowanie pierwszego roku eksloatacji

Podsumowanie roku z Alfa Rome GT

Kupiona 02-2005 .
                                          Przejechane 19 000 km (więcej się nie dało bo ciągle stała w serwisie )

Awarie:

15-03-2005 r. przebieg 2503km
                                          1. Lampa cofania i przeciwmgielna były od angielskiej wersji => wymieniono
                                          2. Pęknięty zatrzask tylniej półki => wymieniono
                                          3. Brak zaślepki AIR BAG na tylnym słupki => zamontowano
                                          4. Trzeszczenie pedału sprzęgła => nasmarowano (nie pomogło)
                                          5. Zacinanie się pedału gazu w pozycji ON ! => naprawiono
                                          1 Tydzień w ASO

24-03-2005 r. przebieg 2800km
                                          1. Trzeszczenie podczas wciskania pedału sprzęgła => WYMIANA SPRZĘGŁA wada
                                          fabryczna od nowości .
                                          2. Woda w kierunkowskazie bocznym => wymiana
                                          3. Brak możliwości wyregulowania tylnej klapy . Źle wklejona tylnia szyba => naprawiono
                                          4. Przednia szyba zapylona farbą wyglądała ja zaparowana => wypolerowano
                                          5. Regulacja przedniej maski i drzwi , były źle ustawione
                                          6. Stuki podczas włączania 1 biegu =>usunięto
                                          3 tygodnie w ASO !!!!

28-04-2005 r. przebieg 3900km
                                          1. Dyfuzor tylniego nawiewu rozpadł się => wymiana
                                          2. Osłona tunelu odstająca => wymiana spinki
                                          3. Uszkodzona popielniczka (nie pale) => wymiana
                                          4. Szumy podczas jazdy dochodzące z lewych drzwi => regulacja drzwi nie pomogła !
                                          2 dni w ASO

06-2005 r. nie pamiętam dokładnej daty
                                          1. Lakierowanie tylniego zderzaka (wady lakiernicze)
                                          2. Montaż lotki na tylniej klapie.
                                          3. Regulacja drzwi szumy podczas jazdy = nie usunięto
                                          5 dni w ASO

07-2005 r. bez zleceń
                                          1. Regulacja tylnej klapy stuki i trzeszczenie => pomogło na chwile
                                          2. Regulacja drzwi szumy => nadal są
                                          3. Naprawy związane z uszkodzeniem zawieszenie prawego (dziura na drodze)
                                          2 dni w ASO

31-08-2005 r. przebieg 9356km
                                          1. Brak mocy , pęknięta opaska rury powietrza => wymieniono
                                          2. Regulacja drzwi szumy ......................... nadal nic
                                          1 dzień w ASO

27-09-2005 przebieg 10947km
                                          1. Zacięcia pedału gazu w pozycji ON!!! => smarowanie pomogło do dzisiaj !
                                          2. Komunikat o braku ciśnienia oleju w silniku (błąd bezpodstawny anomalia)
                                          3. Regulacja drzwi szumy podczas jazdy = nie usunięto
                                          4. Duże zadymienie z rury => nie stwierdzono
                                          5. Opóźnienie w gaśnięciu silnika (wrażenie samozapłonu) => nie stwierdzono
                                          nieprawidłowości.
                                          1 dzień w ASO

26-10-2005r. przebieg 12135km
                                          1. Wycie przy kręceniu kierownicą , zaniki działania wspomagania (było to od nowości!!!!)
                                          => wymiana pompy wspomagania .
                                          1 dzień w ASO

25-11-2005r. przebieg 13362km
                                          1. Nieprawidłowa praca klimatyzacji => wymiana centralki klimatronika
                                          2. Wyciek oleju miedzy skrzynią i silnikiem => usunięto
                                          3. Ślizganie się sprzęgła => wymiana (drugie sprzęgło)
                                          4. Trzaski przy podszybiu => regulacja podszybia pomogło
                                          5. Regulacja drzwi szumy podczas jazdy = nie usunięto
                                          7 dni w ASO

02-2006r. przebieg ok. 17000km nie wiem gdzie mam zlecenie usterki wykryte w styczniu
                                          1. Drgania kierownicy .=> usunięto
                                          2. Wibracje całego samochodu => usunięto wymiana półosi
                                          3. Ściąganie w lewo => czasowo usunięto wróciły
                                          4. Stuki podczas zmiany biegów => nie usunięto
                                          5. Regulacja drzwi szumy podczas jazdy = nie usunięto na moją prośbę (czekamy do wiosny)
                                          2 tygodnie w ASO

Obecne usterki :
                                          1. Szumy podczas jazdy
                                          2. Łomot z tyłu prawa strona
                                          3. Stuki podczas zmiany biegów
                                          4. Wibracje wróciły
                                          5. Znowu ściąga w lewo .

Przy przebiegu 3000km i 10 000km wymieniłem filtry i olej.

Obecny przebieg to prawie 19 000km
                                          Był WRX
                                          Była Octa

Komentarz

• daneczek76
                                            RS
                                            S_OCP Member
                                            • 2006
                                            • 3642
                                            • Toyota

Zamieszczone przez MisiekWAW
                                            Alfa...- na autokacik.pl przeszczęśliwy właściciel Alfy GT opisywał kolejne lata które spędzała w serwisie, polecam
                                            TT - poprzednie TT to kupa, która na dodatek wygląda dość słabo aktualne jest dużo fajniejsze
                                            RX8 - wyglada (moim zdaniem) super i podobno świetnie się prowadzi. Niestety nawet mocniejsza wersja niespecjalnie chce szybko jeździć a do tego pochłania potworne ilości paliwa - mocniejsza wersja (ta do której dałeś linka) przebija STI i 20l/100 to dla niej żadne wyzwanie, do tego silnik żłopie potworne ilości oleju i producent zaleca kontrolę stanu przy każdym tankowaniu. AFAIR 1l/1000 to żadne wyzwanie
                                            Celica If U wanna look fast buy Celica
                                            i kolega wyczerpał temat nic dodoac nic ując pozatym że RX to jak sie nie myle silnik Wankla i z tego co pamietam problem był z uszczelnieniem wankla od zawsze i braniem oleju , wydaje mi sie że w tej wersji to poprawiono i obalono teze oleju. ale auto zacne.

celica tylko wygląda jak bys napisął Supra to co innego.

CO do alfy to prawda własciicele jej często odwiedzją serwis po za designy nic.

Nawet był taki żarcik. Czemu właściciele Alfy nie mówią sobie dzień-dobry? Bo rano już widzieli się w Serwisie. :twisted:
                                            Niestety umnie w dalekiej co prawda rodzinie tez była od nowości Alfa 156 tsparki czy cos takiego . po 3000 tysiach skrzynia sie wysrała i prawie miesiąc w ASO za niecałe 2000 tysie to samo napraiwli . po 4000 tysiach znowu skrzynia wymienili. Potewm alternator sie zapalił i było wesoło, itd wiem że się sadzili z ASO i wygrali dodatkową gwarancje.

jak miał bym wybrac to mazda lub ewentualnie TT
                                            [b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA

Komentarz

• szkoda
                                              RS
                                              S_OCP Member
                                              • 2005
                                              • 22543

i tak mi się podoba alfa i tak :szeroki_usmiech

[ Dodano: Czw 22 Lip, 10 15:35 ]
                                              ale czerwona i benzynowa

[ Dodano: Czw 22 Lip, 10 15:36 ]
                                              Zamieszczone przez Kejup
                                              Żona wybierała
                                              saport techniczny baj DGW
                                              była BKD+DSG '05 120kkm
                                              była BXE '08 190kkm
                                              no i nie ma :-)

Komentarz

• Misiekoctavia
                                                Elegance
                                                • 2005
                                                • 891

Rowniez mam sentyment do Alfy choc z ten czworki wybrac moglbym wszystko oprocz auta dla fryzjerow czyli TT :P
                                                Grono fanow motoryzacji obiega rowniez opinia, ze kto chce sie nazywac prawdziwym fanem motorycazji poprostu musi kiedys miec w swoim garazu Alfe Romeo i na przemian doswiadczac blogich zachwytow nad jej stylistyka i detalami, a irytacja i frustracja gdy znow cos sie zepsuje i auto laduje w serwisie :twisted:
                                                Ja chyba wybralbym Alfe zwlaszcza, ze wlasnie model GT straaasznie mi sie podoba.

Komentarz

• misiekwaw
                                                  RS
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2004
                                                  • 7715
                                                  • Ford

przepraszam Was bardzo, nie czujcie się urażeni bo to nic personalnie do Was, ale takie banialuki o miłości do aut i zachwytach nad wyglądem przeplatanych frustracjami kolejnymi awariami mogą moim zdaniem pisać tylko ludzie, którzy:
                                                  - mają drugie auto i mają czym jeździć jak parch stoi w serwisie
                                                  - generalnie to nie lubią jeździć autem tylko lubią sobie na nie popatrzeć
                                                  - plota takie banialuki ale sami by sobie nigdy takiego auta sercem a nie rozumem nie kupili

Po posiadaniu przez prawie rok wymarzonej Subaru Imprezy która większośc tego czasu stała zepsuta innych rozwiązań nie widzę :P
                                                  Był WRX
                                                  Była Octa

Komentarz

Pracuję...